מבנה המגרש
- מגרש הטניס: מגרש הטניס הינו מלבן שאורכו הוא 23.77 מטר. רוחב מגרש היחידים (ללא השוליים) הינו 8.23 מטר ורוחב מגרש הזוגות הינו 10.97 מטר. המרחק המינימאלי של קו האורך מגדר הצד יעמוד 3.66 מטר. המרחק המינימאלי של קו הבסיס מהגדר האחורית יעמוד על 4.57 מטר.
- מקלות יחידים ורשת המגרש: במקרה בו משוחק משחק יחידים על מגרש קונבנציונאלי המיועד גם למשחקי זוגות יש למקם מקלות יחידים אשר יתמכו ברשת משני צידיה וישמשו להגבלת הרשת של מגרש היחידים. מקלות היחידים ימוקמו במרחק של 0.914 מטר מחוץ לקו האורך של מגרש היחידים (ראו תרשים מצורף בסוף הפרק). גובה מקל היחידים הינו 1.07 מטר. כמו כן, גובה הרשת במרכזה יעמוד גם כן על 0.914 מטר.
- אביזרים קבועים: כל אביזר הנמצא בתחומי המגרש לרבות כסאות שחקנים, כסא שופט, קוונים, אוספי כדורים (כאשר נמצאים במקומם המיועד), גדרות צדדיות ואחוריות וכל אביזר אחר הנמצא באזור מגרש הטניס ברגע בו מתחילה הנקודה נקרא אביזר קבוע. במשחק היחידים מקלות יחידים נחשבים לחלק מהרשת ואינם נכללים תחת הגדרת האביזר הקבוע.
- שמות הקווים: שמות הקווים ומבנה המגרש המדויק מצורפים בנספח 1 בסוף הפרק הנוכחי.
- המגרש "הנכון": המגרש הנכון נקרא האזור התחום בקווים של מגרש היריב אליו מכוון השחקן את הכדור. במשחק יחידים שטח זה מוגבל לכל רוחבו ע"י שני קווי האורך של מגרש היחידים ולכל אורכו ע"י קו הבסיס. במשחק הזוגות שטח זה מוגבל ע"י לכל רוחבו ע"י שני קווי האורך של מגרש הזוגות (ראה נספח 1).
הכדור
תחרויות שונות משוחקות עם כדורים מסוגים שונים. יש לזכור מספר קריטריונים רלוונטיים לגבי כדורים במשחק הטניס:
- מספר כדורי המשחק
תחרויות ברמות שונות קובעות מספר שונה של כדורי משחק. מספר זה זהה בכל משחק בתחרות היחידים (עלול להיות שונה בתחרות הזוגות). מספר כדורי המשחק יכול לנוע בין:
3 כדורי משחק – תחרויות ארציות ותחרויות נוער בין – לאומיות.
4 כדורי משחק – תחרויות בוגרים בין – לאומיות ברמה נמוכה.
6 כדורי משחק – תחרויות בין לאומיות ברמה גבוהה כמו גביע דיוויס וגביע פדרציה. - החלפת כדורים
תחרויות קובעות סדר קבוע של החלפת כדורים בכל משחק. התחרות יכולה לקבוע שלא תהיה החלפת כדורים כלל או לבחור את אחד מהסדרי החלפת הכדורים הבאים:
– לאחר סיום המערכה השנייה ( במשחק של הטוב מ-3 מערכות )
– החלפת כדורים בכל 9 משחקונים
– החלפת כדורים בכל 11 משחקונים
– החלפת כדורים בכל 13 משחקונים
* חשוב לזכור כי אם נבחרה אחת מאופציות החלפת הכדורים לאחר מספר קבוע של משחקונים החלפת הכדורים הראשונה תתבצע 2 משחקונים מוקדם יותר, זאת בכדי לקחת בחשבון את שימוש הכדורים בחימום למשחק.
המחבט
מחבט משחק חוקי מכיל דפוס יחיד גידים מוצלבים. בנוסף, חל איסור על מחבט חוקי מלהכיל כל מרכיב אלקטרוני. השימוש בבולמי זעזועים מותר בכמות בלתי מוגבלת, כל עוד ימקמו מחוץ לדפוס הגידים המוצלבים (יודגם בקורס על ידי המרצה).
התוצאה
- תוצאה במשחקון
במשחקון סטנדרטי סדר הניקוד הינו כדלקמן: "אפס" – אין ניקוד, "15" – נקודה ראשונה, "30" – נקודה שנייה , "40" – נקודה שלישית, "משחקון" – נקודה רביעית. אם התוצאה במשחקון הינה "40" – "40" תקרא התוצאה – "שוויון" ובמצב זה מנצח המשחקון יהיה השחקן שיזכה ב-2 נקודות רצופות. ניצחון נקודה והפסד הנקודה הבאה יחזיר את התוצאה ל "שוויון".
* שיטת ניקוד "ללא יתרון" (No Add) – בשיטת ניקוד זו במשחקון שבו מגיעה התוצאה 40:40 תשוחק נקודה מכרעת. המקבל יבחר את כוון ההגשה (כוון השוויון אן היתרון) ותוצאת הנקודה תקבע את בזוכה במשחקון. - תוצאה במערכה
שיטת "מערכת שובר שוויון" (Tie Brake Set) – המערכה משחוקת עד ל-6 משחקונים, כאשר לפי שיטה זו מתרחשת הארכה אחת של המערכה בתוצאה 5:5 במשחקונים, וכאשר המערכה מגיעה לתוצאה של 6:6 משוחקן שובר שוויון עד ל-7 נקודות (יפורט בהמשך).
שיטת " מערכת יתרון" (Advantage Set) – לפי שיטה זו לא משוחק שוב שוויון בשום שלב במערכה, והיא מסתיימת כאשר שחקן מגיע ל-6 משחקונים ומעלה ומתקיים הפרש של 2 משחקונים לפחות בין כמות המשחקונים שלזכותו לבין זו שלזכות יריבו. - תוצאה במשחק
משחק טניס משוחק בשיטת הטוב מ-3 מערכות או הטוב מ-5 מערכות.
שיטה ניקוד נוספת הינה משחק הטוב מ-3 מערכות כאשר המערכה המכרעת הינה שובר שוויון עד 10 נקודות – .SUPER TIE BRAKE
מהלך המשחק
- ההגרלה
לפני תחילת המשחק תתבצע הגרלה שתקבע את השחקן שיגיש במשחקון הראשון ואת הצדדים בהם יתחילו השחקנים את המשחק.
שחקן הזוכה בהגרלה רשאי לבחור את אחת מהאפשרויות הבאות:
– לבחור להגיש או לקבל במשחקון הראשון.
– לבחור את הצד שבו הוא רוצה להתחיל את המשחק.
– להעביר את הבחירה בין שתי האופציות הנ"ל ליריבו.
כאשר מתרחשת הפסקה לאחר שנעשתה ההגרלה, אך לפני תחילת המשחק התוצאה של ההגרלה נשארת בעינה אך השחקנים רשאים לבחור מחדש. - החלפת צדדים
השחקנים יחליפו צדדים לאחר המשחקון הראשון, השלישי וכל מספר אי זוגי של משחקונים בהמשך המשחק. במהלך שובר השוויון השחקנים יחליפו צדדים כל 6 נקודות. - כדור "במשחק"
הכדור נמצא "במשחק"מן הרגע שבו המגיש חובט בו בזמן ההגשה והוא נותר "במשחק" עד שהנקודה מוכרעת.
- כדור נוגע באביזר קבוע
אם הכדור פוגע באביזר קבוע אחרי שפגע במגרש "הנכון" – השחקן שהכה את הכדור זוכה בנקודה. אם הכדור פוגע באביזר הקבוע לפני שפגע במגרש "הנכון" – השחקן שהכה את הכדור מפסיד את הנקודה. - כדור נוגע בקו
כדור הפוגע בקו המגביל את המגרש "הנכון" יחשב ככדור שפגע בתוך המגרש "הנכון". - סדר ההגשה
בסוף כל משחקון סטנדרטי המגיש יהפוך למקבל במשחקון הבא והמקבל יהפוך למגיש. במשחק זוגות הקבוצה המקבלת תהפוך למגישה והקבוצה המגישה למקבלת, ובנוסף סדר ההגשה בתוך הקבוצה ישמר לאורך כל המערכה – כלומר אם שחקן א' יגיש במשחקון הראשון של המערכה, בן זוגו יגיש במשחקון השלישי (כך לאורך כל המערכה). בתחילת כל מערכה סדר ההגשה יכול להיקבע מחדש (כלומר שחקן שהגיש אחרון מבין בני הזוג במערכה שהסתיימה רשאי להגיש ראשון במערכה הבאה). - סדר הקבלה בזוגות
בתחילת כל מערכה תקבע כל קבוצה את סדר הקבלה (מי מבין השחקנים יקבל את ההגשה הראשונה ומי יקבל את השנייה). סדר קבלה זה ישמר לאורך כל המערכה ואילו בתחילת המערכה הבאה תוכל הקבוצה לקבוע סדר קבלה חדש.
ההגשה
לפני תחילת תנועת ההגשה, המגיש יעמוד יציב על שתי רגליו מאחורי קו הבסיס של צידו ובין ההמשך הדמיוני של סימן האמצע וקו האורך. השחקן יזרוק את הכדור באוויר בעזרת ידו ויחבוט בוו עם המחבט לפני שזה יפגע ברצפה. תנועת ההגשה מסתיימת כאשר השחקן המגיש פוגע/מפספס את הכדור.
ההגשה הראשונה בכל משחקון תוגש מן הצד הימני של השחקן המגיש, ותכוון לריבוע ההגשה האלכסוני (גם כן הימני) של השחקן המקבל. בהתאמה כל הגשה זוגית תוגש מן הצד הימני וכל הגשה אי זוגית תוגש מן הצד השמאלי – כך גם בשובר שוויון.
- פסילת פסע – FOOT FAULT
בזמן ההגשה השחקן אינו רשאי לעשות את הבאים:
א. לשנות את מיקומו ע"י הליכה או ריצה (תזוזה קלה של הרגליים מותרת).
ב. לנגוע בקו הבסיס או לעבור אותו עם הרגל לפני שהמחבט נגע בכדור.
ג. לנגוע בהמשך הדמיוני של קו האורך של מגרש היחידים/זוגות (בהתאמה למשחק).
ד. לנגוע בהמשך הדמיוני של סימן האמצע.
עבירה על חוק זה תיקרא פסילת פסע. - פסילת הגשה – SERVICE FAULT
א. עבירה על חוק 5.8 או 5.8.1 .
ב. המגיש מפספס את הכדור במהלך תנועת ההגשה.
ג. הכדור שמוגש פוגע באביזר קבוע או מקל יחידים לפני שפוגע ברצפה
ד. הכדור שמוגש פוגע במגיש או בבן זוגו או בכל דבר שהוא לובש - הגשה שנייה – SECOND SERVE
במידה ומתרחשת פסילת הגשה בהגשה הראשונה המגיש יגיש שוב וללא דיחוי מאותו הצד של המגרש (זאת המקרה שלא חלה טעות בזמן ההגשה הראשונה). פסילת הגשה בהגשה השנייה תזכה את היריב בנקודה והמגיש יגיש הגשה ראשונה מן הצד השני. - קצב ההגשה והקבלה
המגיש לא יגיש עד שהמקבל מוכן, עם זאת, המקבל ישחק בקצב הסביר של המגיש ויהיה מוכן לקבל בזמן הסביר בו המגיש מוכן להגיש. - הגשה חוזרת – LET DOURING A SERVICE
תשוחק הגשה חוזרת אך רק במקרים הבאים :
א. הכדור המוגש פוגע ברשת, ברצועה של הרשת ולאחר מכן בריבוע ההגשה "הנכון" או לאחר פגיעה ברשת או ברצועת הרשת פוגע במקבל או בבן זוגו (במשחק זוגות).
ב. הכדור מוגש כשהמקבל אינו מוכן.
במקרים אלו בלבד ההגשה תשוחק מחדש, אך לא כל הנקודה. אן מדובר בהגשה שנייה, רק היא תשוחק מחדש – אין משחקים את כל הנקודה מחדש. - נקודה חוזרת – LET THE
בכל המקרים בהם נקבעת נקודה חוזרת, מלבד החלטת הגשה חוזרת (חוק 5.8.5) עבור הגשה שנייה, כל הנקודה תשוחק מחדש. - שחקן מפסיד את הנקודה
בכל המקרים הבאים השחקן המבצע מפסיד את הנקודה:
א. הגשת שתי פסילות הגשה רצופות (חוק 5.8.2)
ב. השחקן לא מחזיר את הכדור לפני שזה פוגע פעמיים ברצפה
ג. השחקן מחזיר את הכדור כך שלפני שהוא פוגע במגרש "הנכון" הוא פוגע באביזר קבוע או בכל אביזר מחוץ למגרש
ד. המקבל מחזיר את ההגשה לפני שהכדור פוגע במגרש (מקבל את ההגשה מהאוויר)
ה. השחקן "מושך" בצורה מכוונת את הכדור או פוגע בכדור פעמיים בצורה מכוונת
ו. השחקן או כל ציוד שהשחקן משתמש בו על המגרש (כולל המחבט) נוגעים ברשת, ברצועת הרשת או במקל היחידים בזמן שהכדור נמצא במשחק
ז. השחקן נוגע בכדור לפני שזה עבר את הרשת
ח. כדור הנמצא במשחק נוגע בשחקן או בן זוגו או כל דבר שהשחקן/בן זוגו לובשים (מלבד המחבט)
ט. כדור הנמצא במשחק נוגע במחבט השחקן כשאינו נמצא בידו של השחקן
י. השחקן משנה בצורה מכוונת את צורתו של המחבט
יא. בזוגות, שני השחקנים נוגעים בכדור בזמן ההחזרה. - החזרה חוקית
בכל המקרים הבאים הכדור הנחבט נחשב לחוקי:
א. הכדור הנחבט פוגע ברשת/רצועת רשת/מקל יחידים ונכנס לתוך המגרש "הנכון".
ב. כדור הנחבט בצורה חוקית (לא הופר חוק 5.10) למגרש "הנכון" מסתובב מעל הרשת וחוזר למגרש של השחקן החובט.
ג. כדור הנחבט בזווית עובר מצידה של הרשת (מעל או מתחת לגובה הרשת) ונוחת במגרש "הנכון" של היריב.
ד. הכדור הנחבט עובר בפער שבין מוט הרשת למקל היחידים ונוחת במגרש "הנכון".
ה. השחקן החובט עובר עם מחבטו את הרשת לאחר שחבט בכדור בצורה חוקית (לא הפר את חוק 5.10)
ו. הכדור הנחבט פוגע בכדור אחר השוכב במגרש "הנכון" ואשר שכב שם מתחילתה של הנקודה. - הפרעה – HINDRANCE
– הפרעה מכוונת של שחקן ליריבו: במידה ושחקן יוצר הפרעה מכוונת ליריב במהלך הנקודה הוא יפסיד את הנקודה.
– הפרעה בלתי מכוונת של שחקן ליריבו: במידה ושחקן יוצר הפרעה בלתי מכוונת ליריב במהלך הנקודה תשוחק נקודה חוזרת (LET – חוק 5.9). באם המקרה יחזור על עצמו פעם שנייה במשחק, המעשה ייתפס כהפרעה מכוונת והשחקן יפסיד את הנקודה.
– הפרעה למשחק שלא בהשפעת השחקנים: במידה ומתרחשת הפרעה למשחק שלא בהשפעת השחקנים תקבע נקודה חוזרת (LET) בכל פעם שהדבר יתרחש במשחק.
תיקון טעויות
ככלל מנחה, באם מתגלה טעות כדוגמת הטעויות המצוינות בהמשך, כל הנקודות ששוחקו לפני גילוי הטעות יישארו תקפות.
- במהלך משחקון רגיל או שובר שוויון, במידה והשחקן מגיש מן החצי הלא נכון (לדוגמא: מן החצי הימני במקום החצי השמאלי) הטעות תתוקן ברגע שתתגלה והשחקן ישוב להגיש מן החצי שממנו הוא אמור להגיש בהתאם לתוצאה. פסילת הגשה שנעשתה לפני גילוי הטעות תישאר תקפה.
- במהלך משחקון רגיל או שובר שוויון, במידה והשחקן מגיש מן הצד הלא
נכון הטעות תתוקן ברגע שתתגלה והשחקן ישוב להגיש מן החצי שממנו הוא אמור להגיש בהתאם לתוצאה. פסילת הגשה שנעשתה לפני גילוי הטעות תישאר תקפה.
- במידה והשחקן מגיש שלא בתורו במהלך משחקון רגיל השחקן שאמור היה להגיש יתחיל להגיש ברגע שהטעות תתגלה. מאידך גיסא, במידה ומשחקון הגשה הושלם עם סדר ההגשות המוטעה והטעות מתגלה רק לאחר מכן סדר ההגשות יוותר כפי שהוא ולא ישונה בחזרה לסדר המקורי. במקרה זה החלפת כדורים תתבצע משחקון אחד מאוחר יותר מהמתוכנן (זאת במידה והחלפת הכדורים במשחק היא לאחר מספר משחקונים קבוע). פסילת הגשה שנעשתה ע"י היריב לא תישאר תקפה. במשחק זוגות, אם שחקן מגיש במקום בן זוגו במהלך משחקון רגיל, התיקון יהיה זהה אך פסילת הגשה תישאר תקפה.
- במידה והשחקן מגיש שלא בתורו במהלך שובר שוויון, אם הטעות מתגלה לאחר ששוחקו מספר זוגי של נקודות הטעות תתוקן ברגע שתתגלה. אם הטעות מתגלה לאחר ששוחקו מספר אי זוגי של נקודות סדר ההגשות בשובר השוויון יוותר כפי שהוא ולא ישונה לסדר המקורי. פסילת הגשה של היריב לא תישאר תקפה. במידה ומדובר במשחק זוגות החוק נותר זהה.
- במהלך משחקון רגיל או שובר שוויון, במשחק זוגות, במידה ומתגלה טעות בסדר הקבלה שבני הזוג הסדר החדש ישמר עד לסיום המשחקון/ שובר השוויון ובמשחקון הקבלה הבא ישוב לסדר המקורי.
- אם בשגגה במצב של 6:6 במשחקונים התחיל שובר שוויון כאשר הוסכם מראש כי המערכה תשוחק בשיטת "מערכת יתרון", במידה והטעות מתגלה לאחר נקודה אחת הטעות תתוקן מיד והנקודה תומר לתוצאה של 15:0 במשחקון ה-13. במידה והטעות מתגלה לאחר ששוחקו מספר נקודות העולה על אחת, המערכה תמשיך בשיטת "מערכת שובר שוויון" והמנצח בשובר השוויון ינצח את המערכה.
- אם בשגגה במצב של 6:6 במשחקונים התחיל משחקון רגיל כאשר הוסכם מראש כי המערכה תשוחק בשיטת "מערכת שובר שוויון", במידה והטעות מתגלה לאחר ששוחקה נקודה אחת הטעות תתוקן מיד והנקודה תומר לתוצאה של 1:0 בשובר השוויון. במידה והטעות תתגלה לאחר ששוחקו מספר נקודות העולה על אחת המערכה תמשיך בשיטת "מערכת יתרון" עד לתוצאה של 8:8, (או מספר גבוה יותר, תלוי במועד גילוי הטעות) כאשר בתוצאה זו ישוחק שובר שוויון.
- אם בשגגה במצב בו אמור היה להתחיל שובר שוויון מכריע עד 10 נקודות – SUPER TIE BRAKE מתחילה "מערכת יתרון" או "מערכת שובר שוויון", במידה והטעות מתגלה לאחר ששוחקה נקודה אחת היא תתוקן מיד והנקודה תומר לתוצאה של 1:0 בשובר השוויון המכריע. במידה והטעות תתגלה לאחר ששוחקו מספר נקודות העולה על אחת, המשחק עד ששחקן או שחקנים (במשחק זוגות) ישיגו שלושה משחקונים. אם התוצאה תגיע ל-2:2 המשחקונים שובר השוויון המכריע ישוחק במצב זה. אם הטעות תתגלה לאחר שהצדדים שיחקו מספר נקודות העולה על אחת לאחר התוצאה 2:2 לפני שהתגלתה הטעות, המערכה תמשיך כ"מערכת שובר שוויון" .
- במידה והחלפת הכדורים לא מתבצעת לאחר מספר המשחקונים שנקבע מראש, הטעות תתוקן כך שהשחקן/שחקנים שהיו אמורים לקבל את הכדורים בסדר הישן יקבלו אותם גם בסדר החדש, זאת לאחר מספר המשחקונים קטן ככל האפשר. לאחר הטעות ותיקונה כל שאר ההחלפות תשארנה צמודות לסדר המקורי.
משחק רציף
כעקרון מנחה, משחק הטניס יהיה רציף מן הרגע שהוא מתחיל (כשההגשה הראשונה מוגשת) ועד שהמשחק מסתיים ומוכרז מנצח.
- בין נקודה לנקודה בתוך משחקון מותרת לכל היותר הפוגה של 20 שניות . חוק זה חל על המגיש שכן המקבל צריך לשחק לפי הקצב הסביר של המגיש (חוק 5.8.4).
- בהחלפת צדדים תתקיים הפסקה של לכל היותר 90 שניות בין סיום הנקודה האחרונה במשחקון שלפני ההחלפה, לבין ההגשה הראשונה במשחקון הראשון לאחר ההחלפה (השחקן יתבקש לקום לאחר שיעברו 60 שניות).
- בסיום מערכה תתקיים הפסקה של לכל היותר 120 שניות בין סיום הנקודה האחרונה במערכה שהסתיימה, לבין ההגשה הראשונה במערכה הבאה (השחקנים יתבקשו לקום לאחר שיעברו 90 שניות).
- בתחרויות נשים ונוער בלבד!!! במקרים בהם תנאי מזג האוויר בתחרות קיצוניים בשילוב של חום ולחות יחול חוק "תנאי מזג אוויר קיצוניים" (בהחלטת השופט הראשי בלבד) המאפשר הפסקה של 10 דקות בין סיום המערכה השנייה לתחילתה של המערכה השלישית. במהלך הפסקה זו רשאיות השחקניות לצאת מן המגרש אך אסור עליהן לקבל טיפול רפואי ו/או עצות אימון .
- ציוד שיצא מכלל שימוש
במידה שמסיבה שאיננה קשורה לשחקן, ציוד השחקן (מלבד המחבט) יצא מכלל שימוש או דורש תיקון יש לאפשר לשחקן זמן סביר לטיפול בבעיה. - פסק זמן רפואי
לא יינתן זמן מעבר להגבלות המופיעות בחוקים 7.1 – 7.3 לצורך התאוששות.
עם זאת, שחקן הסובל מבעיה רפואית הניתנת לטיפול רשאי לקבל "פסק זמן רפואי" אחד באורך של לכל היותר 180 שניות לטיפול בבעיה זו. שחקן רשאי לקבל פסק זמן רפואי אחד בלבד לכל בעיה רפואית שניתנת לטיפול ושאיננה התקיימה לפני תחילת המשחק (או שהתגברה בזמן המשחק). את ההחלטה לגבי אפשרות הטיפול בבעיה הרפואית ומועד התפתחותה יקבל פיזיותרפיסט הספורט שנמצא במקום התחרות, הוא זה שגם יבצע את הטיפול הרפואי .בנוסף, רשאי השחקן לקבל שני טיפולים רפואיים בבעיה זו, כאשר הטיפולים יעשו בזמן ההפסקות שבין מעברי הצדדים או בהפסקה שבין המערכות ויוגבלו לזמן החוקי של ההפסקה. - הפסקת שירותים/החלפת לבוש
שחקן רשאי לבקש אישור לצאת מן המגרש לצורך הפסקת שירותים או החלפת לבוש (נשים בלבד). הפסקת השירותים איננה מוגבלת בזמן מוגדר וצריכה להימשך זמן סביר.
רצוי כי הפסקת השירותים תילקח בהפסקה שבין המערכות. חובה כי הפסקת החלפת הלבוש תילקח בהפסקה שבין המערכות.
במשחק נשים יחידות כל שחקנית רשאית לקחת 2 הפסקות (שירותים או החלפת לבוש) . במשחק גברים יחידים כל אחד מהשחקנים רשאי לקבל הפסקת שירותים אחת במשחק של הטוב מ-3 מערכות ושתי הפסקות שירותים המשחק של הטוב מ-5 מערכות. בכל משחקי הזוגות כל אחת מן הקבוצות רשאית לקבל 2 הפסקות. באם שני בני הזוג יוצאים להפסקה ביחד הדבר נחשב כהפסקה אחת. בכל פעם ששחקן עוזב את המגרש לצורך הפסקה, הדבר נחשב לאחת מההפסקות המותרות, ללא קשר לשאלה אם בן זוגו יצא יחד איתו. כל הפסקת שירותים שנלקחת לאחר תחילת החימום נחשבת לאחת מן ההפסקות המותרות. כל הפסקה נוספת מעבר להפסקות המותרות תאושר, אך במקביל תטופל בענישה תחת סדר הענישה של קוד המשמעת (ראה בהמשך).